fredag den 16. august 2013

1 semster: Biotop opgave 1




                                                         Lillehav biotop august 2013








Lillehav er en sø hvor  min familie kommer ofte. Det er en sø ved broen/dæmningen over til Augustenborg. Flot natur skønt område. 

Der lever fisk i søen og der meget aktivitet i vandt.Der går en lille sten sti ned til søen. Rundt om er der 
siv og græs. Om sommeren er der meget liv her. 
Området er konstant i forandring, da der kommer mange forskelige mennesker her. Både for at nyde naturen og søen. Hvilket jeg synes er spændende, at iagttage og følge- året rundt. Specielt livet- dyr og planter.


Min biotop ligger som sagt, ved en sø og der er området fugtigt og alligevel bærer det, her i første del af august 2013 præg af, at det har været tørt længe. Nogle af planterne er lidt tørre især Burren, som egentlig skulle blomstre resten af august ud.


Jorden er nogle af stederne tør, især på den lille sti ned til søen.  Noget af siven og græsset er næsten grå/ brunt vissent.

tættest på vand kanten står siven stadig fin grøn, og den gule blomst ser også fin ud. Det er ud mod vejkanten at planterne er mest medtagne- og det er jo egentlig klart.


Den lille sti er beklædt med sten  i bunden/ kanterne og  yderst i kanterne, ud mod søen og op mod vejen, er de planter jeg har fundet. Svirre fluen ses et par steder her ved biotopen. Den flyver i små ryg fra den ene blålilla blomst til den anden.


Selvom stien ned til søen ligger tæt på vejen, er her stille ved biotopen. Man forsvinder næsten ind i sin egen lille verden af planter, vand og midsommer. Solen er på, den dag, jeg er ved biotoppen. Den gør den ekstra skøn.

1 kommentar:

  1. Hejsa

    Velkommen til - fint du er kommet i gang. Din biotop ser spændende ud.

    Vh Ida

    SvarSlet